Danish

Den forhadte finanslov for 2024, som sidste uge udløste en hidtil uset bevægelse af kenyanske unge, blev i dag (den 25. juni) fremlagt i parlamentet til tredje og sidste behandling. Inden sessionen begyndte, strømmede enorme menneskemængder til Nairobis forretningsdistrikt og bevægede sig mod parlamentsbygningen. Kl. 14:15 vedtog parlamentsmedlemmerne loven med 195 stemmer mod 106. Inden for 40 minutter havde masserne stormet parlamentet, og politikerne flygtede i panik.

Efter en fantastisk uge fyldt med revolutionære ideer og inspirerende rapporter fra hele verden, blev den stiftende konference for Revolutionary Communist International (RCI) afsluttet med en enstemmig afstemning om at lancere denne nye internationale.

Kommunister bliver ofte fremstillet af den herskende klasse som voldelige individer, der ikke vil stoppe, før samfundet drukner i dets eget blod. Det kom derfor ikke som en overraskelse for os, da Danmarks største digitale medie, BT – som interviewede en ledende kammerat fra vores danske sektion om deres historiske beslutning om at stifte et Revolutionært Kommunist Parti – brugte interviewet på at forsøge at få kammeraten til at indrømme, at de går ind for vold.

Det længe planlagte angreb på Rafah er begyndt. Mandag den 6. maj indledte IDF luftangreb på byen og udsendte opfordringer til evakuering af omkring 100.000 palæstinensere fra dens østlige kvarterer til de såkaldte 'humanitære zoner' i al-Mawashi mod kysten og et område vest for Khan Younis.

Til juni stifter den Internationale Marxistiske Tendens en ny Revolutionær Kommunistisk Internationale (RCI), som vil kæmpe under kommunismens banner på tværs af alle kontinenter. I denne artikel forklarer Alan Woods den historiske betydning af dette skridt, idet han sporer tidligere internationalers opståen og fald og illustrerer RCI's betydning i kampen for kommunismen i dag.

Manifestet her har afgørende betydning for den kommunistiske bevægelse i hele verden. Vi opfordrer alle vores læsere til grundigt at studere det og sprede det vidt og bredt. Manifestet blev enstemmigt godkendt af IMT’s Internationale Sekretariat og vil udgøre det grundlæggende dokument for en ny internationale, Revolutionary Communist International(RCI), som vil blive lanceret i juni i år (2024).

Lørdag den 13. april annoncerede Iran, at de havde iværksat et angreb mod Israel med over 300 droner og missiler. Det fik Joe Biden til at forlade komforten af sit strandhus i Delaware og skyndte sig tilbage til Det Hvide Hus midt i, hvad der må have føltes som en voksende krise. Samme aften mødtes præsidenten med sit råd for national sikkerhed angående de igangværende missilangreb.

Det var en begivenhed, der føltes intet mindre end historisk, da mere end 100 medlemmer fra 16 lokalafdelinger i Revolutionære Socialister, var samlet hen over weekenden for at afholde organisationens årlige kongres. Kongressen besluttede nemlig, ovenpå dybdegående diskussioner af kapitalismens afgrundsdybe krise og de yngre generationers voksende appetit på kommunistiske idéer, at stifte Revolutionært Kommunistisk Parti til en konference i oktober.

Virkeligheden for størstedelen af verdens kvinder er stadig meget langt fra ligestilling og slet ikke i nærheden af frigørelse. Løngabet er én ting, men uligheden og undertrykkelsen handler om meget mere end det. Fra frygten for at stille vores drinks i byen, utrygheden ved at gå alene hjem, konstant at skulle lægge øre til sexistiske kommentarer og nedstirrende blikke, til størstedelen af husarbejdet, læger der ikke tager “kvindesygdomme” alvorligt og at blive behandlet som mindre værd. Listen fortsætter i det uendelige…

Uroen breder sig over de europæiske landområder fra Polen til Spanien, Tyskland, Schweiz, Rumænien og Grækenland. Landmændene er i bevægelse, og de har ikke holdt sig fra at bruge de mest militante metoder - i skarp kontrast til de "respektable" metoder, vi er vant til fra fagforeningslederne. Landmændene får de indrømmelser, som de kæmper for, hvilket millioner af arbejdere bemærker.

Israels morderiske krig mod Gaza er ved at nå et vendepunkt. De grufulde billeder af nedslagtede civile har udløst en bølge af afsky over hele verden. Tusinder er gået på gaden i hovedstæder i hele Mellemøsten med krav om handling til støtte for Gaza, mens hundredtusinder af mennesker i Vesten har protesteret mod deres regeringers medansvar for Israels forbrydelser.

Hvad er reformisme? Reformismen er først og fremmest defineret ved sin modstand mod et grundlæggende brud med kapitalismen. I stedet påstår den, at arbejderklassens problemer på den ene eller anden måde kan løses ved at indføre en række reformer af systemet. Revolution gøres altså unødvendig.

Verdens opdeling i nationalstater og den konkurrence, som foregår mellem de nationale borgerskaber, gør kampen mod klimaforandringer til en syg joke. Det er sjældent, at kapitalistiske politikere og kommentatorer åbent indrømmer denne åbenlyse sandhed, men i ny og næ er det muligt at læse en artikel skrevet af de mere kløgtige repræsentanter af kapitalen, hvor der udvises et glimt af forståelse. Men netop sådan en artikel blev for nylig udgivet af The Financial Times (FT) med titlen “Hvordan Kina trængte markedet for grøn teknologi op i en krog”.

Den ekstreme, “libertære” højrefløjskandidat Javier Milei har vundet præsidentvalget i Argentina med næsten 56 procent af stemmerne, og dermed slået den peronistiske centrum-venstre kandidat Sergio Massa, der fik 44% af stemmerne. Massa er landets afgående finansminister, og havde bl.a. fornyet en aftale med IMF og gik til valg på en national enhedsregering med højrefløjen.