Προς τις κρίσιμες εκλογές: Πρόγραμμα εκδηλώσεων της "Επανάστασης" και της "Μαρξιστικής Φωνής"

Η απόπειρα τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού από την άρχουσα τάξη, σε μια στιγμή που εκείνος εμφανίζεται πλειοψηφικά αποφασισμένος να περιθωριοποιήσει το πολιτικό της στρατόπεδο, κλιμακώνεται. Τα υποταγμένα στο μεγάλο κεφάλαιο «ΜΜΕ», εκπέμπουν καθημερινά μια προπαγάνδα «εμφυλιοπολεμικού» τύπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σαν ο «μεγάλος εθνικός κίνδυνος». Υποστηρίζεται ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί στην κυβέρνηση, τότε αυτόματα η Ελλάδα θα γυρίσει στη δραχμή (επανειλημμένες δηλώσεις Σαμαρά, Βενιζέλου), η χώρα θα διολισθήσει στο χάος με συμμορίες μεταναστών να λυμαίνονται τις πόλεις (δηλώσεις Χρυσοχοίδη) και ο εμφύλιος πόλεμος θα είναι η βέβαιη κατάληξη για τη χώρα (δηλώσεις διευθυντή «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά).

Οι ίδιοι άνθρωποι που την προηγούμενη βδομάδα, σαν κοινοί πολιτικοί απατεώνες καλούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ να μπει σε «οικουμενική κυβέρνηση» ή δήλωναν τάχα αποφασισμένοι να του δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» για «να διαπραγματευθεί το Μνημόνιο», τώρα κηρύσσουν δημόσια τον πόλεμο στις «εθνικά επικίνδυνες» πολιτικές τάσεις που συσπειρώνονται σε αυτόν. Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί για εμάς το γεγονός ότι, στην μαύρη αυτή προπαγάνδα της άρχουσας τάξης, από χθες φιγουράρουν σε περίοπτη θέση οι αναφορές στην εφημερίδα των μαρξιστών του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ «Επανάσταση».

Στην χθεσινοβραδινή εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού της ΝΕΤ με τίτλο «ΕΚΛΟΓΕΣ 2012», όπως συνηθίζεται αυτές τις μέρες, τα «αίματα είχαν ανάψει», με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ συντρόφισσα βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου να βρίσκεται στο στόχαστρο από τους εκπρόσωπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Ο λόγος δόθηκε κάποια στιγμή στον εκπρόσωπο του αστικού δημαγωγικού κόμματος ΑΝΕΛ, γνωστό μεγαλοδικηγόρο Β. Καπερνάρο, που για άλλη μια φορά προσπαθώντας να επωφεληθεί από την πολιτική αίγλη του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι το κόμμα του «είναι ανοικτό σε συνεργασίες με όλες τις αντι-μνημονιακές δυνάμεις». Και τότε σήμανε η ώρα για να μπουν στο τραπέζι τα όπλα της μαύρη προπαγάνδας. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής της Ν.Δ Γ. Παπαθανασίου, έβγαλε από το ντοσιέ που του είχε προμηθεύσει το επιτελείο Τύπου του κόμματός του, ένα αντίτυπο της εφημερίδας «Επανάσταση» και απευθύνθηκε στον Β. Καπερνάρο λέγοντάς του: «Ξέρετε με ποιους πάτε να συνεργαστείτε; Θα σας πω αμέσως!». Τότε άρχισε με ύφος παλιού στρατοδίκη, να παραθέτει αποσπάσματα από τις θέσεις της εφημερίδας μας: «Κατάργηση των κρατικών δυνάμεων καταστολής και αντικατάστασή τους από μια λαϊκή πολιτοφυλακή, που θα υπάγεται στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενων.» «Αυτά δεν τα λέω εγώ», συνέχισε ο κ. υπουργός. «Τα γράφουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που εκδίδουν την εφημερίδα «Επανάσταση»». Επακολούθησε αναστάτωση στο πάνελ, ώσπου η συντονίστρια της εκπομπής έσπευσε να αναφέρει ότι «προφανώς αυτές δεν είναι η επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι απόψεις μιας από τις τάσεις του»…

Η συντακτική ομάδα της «Επανάστασης» καλωσορίζει τη δημόσια «φιλοφρόνηση» του κυρίου υπουργού. Αναγνωρίζει σε αυτήν το αυξημένο ενδιαφέρον της άρχουσας τάξης για τις ιδέες και το πρόγραμμα των μαρξιστών, που αποτελούν αναπόσπαστο και οργανικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώνουμε ότι θα κλιμακώσουμε τις προσπάθειές μας για να αυξηθεί αυτό το ενδιαφέρον και την επόμενη περίοδο να μετατραπεί σε ανησυχία και φόβο. Γιατί πράγματι, οι πολιτικοί εκπρόσωποι των τραπεζών, των εφοπλιστών και των άλλων αρπακτικών του μεγάλου κεφαλαίου, έχουν κάθε λόγο να φοβούνται και να ανησυχούν για τις ιδέες και τις θέσεις των μαρξιστών. Αυτοί αντίθετα που δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν, είναι οι απλοί άνθρωποι του λαού, στους οποίους απευθύνεται αυτή η μαύρη προπαγάνδα της άρχουσας τάξης. Από τις ιδέες και το πρόγραμμα του μαρξισμού μόνο ωφελημένη μπορεί να βγει η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, συμπεριλαμβανομένων ιδιαίτερα, των μικροαστικών στρωμάτων της πόλης του χωριού.

Είναι ανάγκη εδώ να θυμίσουμε, ότι με τους αγώνες τους τα δυο τελευταία χρόνια οι πλατιές λαϊκές μάζες έχουν εκφράσει δυο αδιαφιλονίκητα κεντρικά αιτήματα: αξιοπρεπή διαβίωση και αληθινή δημοκρατία.

Αναφορικά με το πρώτο αίτημα ο κ. Παπαθανασίου και οι όμοιοί του, έχουν αποδείξει δεκαετίες τώρα, ότι μπορούν να προσφέρουν μόνο μαζική φτώχια και ανεργία. Το αληθινό φόβητρο για το λαό είναι η σημερινή ζούγκλα της καπιταλιστικής αγοράς. Το πρόγραμμα του μαρξισμού αντίθετα, είναι το μόνο που μπορεί να εξασφαλίσει αξιοπρεπή ζωή και δουλειά για όλους, μέσα από τον δημοκρατικό, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Ειδικά στους μικροαστούς της πόλης και του χωριού, η δημοκρατικά σχεδιασμένη οικονομία μπορεί να προσφέρει απαλλαγή από τους δυσβάσταχτους φόρους, διαγραφή των τοκογλυφικών χρεών, φθηνή πίστη και απαλλαγή από τους κερδοσκόπους μεσάζοντες.

Οι διάφοροι Παπαθανασίου επίσης, δεν έχουν καμία απάντηση στο αίτημα για δημοκρατία. Είναι οι πολιτικοί υπερασπιστές της σκλαβιάς στην τρόικα και τους επιτρόπους της, καθώς και οι πολιτικοί προϊστάμενοι των δολοφονικών ΜΑΤ και του χημικού πολέμου ενάντια στο λαό. Η υστερική αντίδραση του κυρίου υπουργού μπροστά στην πολιτική διεκδίκηση για δημοκρατικό έλεγχο των οργάνων τήρησης της τάξης από τους μαζικούς φορείς του εργαζόμενου λαού, φανερώνει τον βαθύτατα αυταρχικό χαρακτήρα της τάξης του. Εμείς θα του υπενθυμίσουμε ότι η λαϊκή πολιτοφυλακή αποτελούσε διεκδίκηση της δικής του τάξης κατά την εποχή της ιστορικής νιότης της, όταν και την τοποθετούσε ψηλά στο πρόγραμμα των μεγάλων αστικών επαναστάσεων με σκοπό να διαλυθούν τα καταπιεστικά όργανα του φεουδαρχικού απολυταρχισμού. Όμως εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, οι καιροί έχουν αλλάξει και – ειδικά στην Ελλάδα με τον καθυστερημένο καπιταλισμό και τις ηρωικές, επαναστατικές, κομμουνιστικές παραδόσεις - η τάξη των Παπαθανασίου για να κρατιέται στην εξουσία έχει ανάγκη έναν ολόκληρο στρατό από χαφιέδες και πάνοπλους μισθοφόρους σαδιστές.

Κάθε καλόπιστος, απλός εργαζόμενος άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ποιος είναι ο αληθινός κίνδυνος, έχοντας να επιλέξει μεταξύ των μισθοφορικών σωμάτων κρατικής καταστολής του λαού που υπερασπίζουν οι Παπαθανασίου και των πολιτοφυλακών, δηλαδή των σωμάτων των ίδιων των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, δημοκρατών πολιτών, που υπερασπίζουν οι μαρξιστές. Ειδικά για όσους έχουν εισπνεύσει τους τόνους των ασφυξιογόνων και των άλλων χημικών στην Πλ. Συντάγματος τα δύο προηγούμενα χρόνια, νομίζουμε ότι η επιλογή δεν θα είναι καθόλου δύσκολη..

Συνεχίστε λοιπόν κύριε Παπαθανασίου μαζί με τους συνεργάτες σας τη μαύρη προπαγάνδα. Οι μαρξιστές, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες άλλοι αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, δεν σας φοβόμαστε. Είμαστε προετοιμασμένοι για τα δημόσια δικαστήρια που θα μας στήσετε. Τα καλοδεχόμαστε, γιατί μας δίνουν τη δυνατότητα να εξηγήσουμε τις ιδέες μας και να κερδίσουμε σε αυτές όλο και περισσότερους ανθρώπους που στενάζουν κάτω από την μπότα της βάρβαρης εξουσίας σας.

Σε αυτό τον πόλεμο, οι μαρξιστές επαναστάτες έχουμε με το μέρος μας το ρεύμα της Ιστορίας και την τίμια και αλάνθαστη κρίση εκατομμυρίων ανθρώπων του καθημερινού μόχθου. Το δίκαιο μίσος και η εκδίκησή τους που πλησιάζει, θα κάνει τη μαύρη προπαγάνδα σας περιθωριακή και γραφική και θα πραγματοποιήσει το δικό μας πρόγραμμα, το πρόγραμμα της επανάστασης που τόσο σας τρομάζει.

Σταμάτης Καραγιαννόπουλος – αρχισυντάκτης της εφημερίδας «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» και του περιοδικού «ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ»