ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗ Ν.Α ΜΕΣΟΓΕΙΟ! ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Η έκδοση Navtex από την Τουρκία για σεισμικές έρευνες σε περιοχές ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο και η πολεμική ένταση που έχει προκληθεί με αφορμή αυτήν τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό κράτος είναι ένα ακόμα επεισόδιο στην εκατέρωθεν αντιδραστική σύγκρουση της ελληνικής και τούρκικής αστικής τάξης στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου.


[Source]

Αυτή η σύγκρουση δεν είναι δική μας! Συγκρούονται οι Έλληνες, οι Τούρκοι και οι άλλοι καπιτα-ληστές της περιοχής για τον κερδοσκοπικό έλεγχο των υδρογονανθράκων, με λεοντή τον πατριωτισμό και τα «εθνικά κυριαρχικά συμφέροντα»!
Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή και καμία στήριξη από τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην ελληνική άρχουσα τάξη και τις αντιδραστικές επιδιώξεις της στον ανταγωνισμό με την εξίσου αντιδραστική τουρκική άρχουσα τάξη. Πρέπει να αγωνιστούμε αποφασιστικά να μη ριχτεί ούτε μία τουφεκιά, να μη χυθεί ούτε μια σταγόνα αίμα σε «θερμά» επεισόδια και πολέμους για τις ΑΟΖ τους!
Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη για τις φιλειρηνικές συστάσεις των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Μόνο η διεθνιστική αλληλεγγύη και η κοινή αντιπολεμική πάλη με τον τουρκικό εργαζόμενο λαό μπορεί να ματαιώσει ένα πιθανό αιματοκύλισμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
Τα Κομμουνιστικά Κόμματα και τα άλλα εργατικά κόμματα στην Ελλάδα, την Τουρκία και τις υπόλοιπες χώρες της ΝΑ Μεσογείου έχουν ιστορικό χρέος να λάβουν ΑΜΕΣΩΣ διεθνιστικές-αντιπολεμικές πρωτοβουλίες.
Η μόνη οριστική λύση για την ειρήνη και την ευημερία στη Μεσόγειο είναι η ανατροπή του καπιταλισμού και οι Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής.