Μια ιστορική μέρα - Επαναστατική δυναμική με εκφραστή τον ΣΥΡΙΖΑ!

Greek Elections hour by hour (Source: Marxistiki Foni - www.marxismos.com)

Ώρα 7.30:

Τα αποτελέσματα των “exit poll” δείχνουν ότι ζούμε μια ιστορική μέρα. Η «πάλη» του ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση σώμα με σώμα με την Ν.Δ για την πρώτη θέση, δείχνει  ξεκάθαρα την επαναστατική δυναμική που αναπτύσσεται μέσα στις βασανισμένες από την βαθειά καπιταλιστική κρίση πλατιές λαϊκές μάζες. Ανεξάρτητα από την ακριβή θέση του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης της Αριστεράς είναι πλέον πολύ κοντά μας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αδιαφιλονίκητα πρώτη δύναμη  στην Αττική – όπου συγκεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της χώρας – καθώς και στις παραγωγικές ηλικίες, τους ανθρώπους κάτω από 45 ετών.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!

Ώρα 8.30:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση και να μάχεται με πιθανότητες για την πρώτη. Η πρωτιά του στα μεγάλα αστικά κέντρα με επίκεντρο τις εργατικές - λαϊκές περιφέρειες της Β' Αθήνας και της Β' Πειραιά είναι αναμφισβήτητη. Αυτή σε συνδυασμό με τα επίσης υψηλά ποσοστά του ΚΚΕ εκεί, είναι ο αδιάψευστος δείκτης της επαναστατικής διάθεσης των εργατικών μαζών.

Στο μεταξύ είναι εμφανής ο πανικός της άρχουσας τάξης στις τοποθετήσεις των πολιτικών και ιδεολογικών της απολογητών σε κανάλια και ραδιοσταθμούς. Η ηγεσία της ΝΔ διέρρευσε επίσημα ότι θα προσπαθήσει να σχηματίσει αστική συγκυβέρνηση. Αν αυτό τελικά συμβεί θα είναι μια αδύναμη αντεργατική κυβέρνηση που θα είναι ανήμπορη να ανακόψει τη δυναμική της Αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος.

Η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ είναι εμφανώς αμήχανη, καθώς αποδεικνείεται ότι οι λαϊκές μάζες κάνουν δική τους υπόθεση το σύνθημα για μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ώρα 9.00:

Εξαιρετικά ενδεικτικά τα μέχρι τώρα επίσημα αποτελέσματα στη Β' ΑΘΗΝΑΣ, τη μαζικότερη εργατική - λαϊκή περιφέρεια της χώρας. Η Αριστερά κοντά στο 40% αθροιστικά.

ΣΥΡΙΖΑ 22,4%

Ν.Δ 11,55%

ΑΝΕΛ 11,21%

ΚΚΕ 10%

ΠΑΣΟΚ 9,26

ΔΗΜΑΡ 6,65%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,56%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,54%

Ώρα 9.15:

"Ερχόμαστε" δήλωσε ο επικεφαλής των νεοναζί Μιχαλολιάκος. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι σαφέστατη ένδειξη της αποσύνθεσης του καπιταλισμού και του αστικού πολιτικού στρατοπέδου. Είναι όμως παράλληλα μια προειδοποίηση για το εργατικό κίνημα και την Αριστερά. Η αστική αντίδραση προετοιμάζει το εφεδρικό στρατό της πλάι στην επίσημη κρατική καταστολή. Αν η Αριστερά δεν κατακτήσει την εξουσία και δεν ξεθεμελιώσει τον καπιταλισμό, τότε το κίνημα θα βρεθεί αντιμέτωπο με την αναβαθμισμένη και κλιμακούμενη βία των μανιασμένων ορδών της αντίδρασης. Εδώ και τώρα πρέπει να σχηματιστεί ένα ενιαίο μέτωπο όλων των μαζικών αριστερών και εργατικών οργανώσεων για μια εκστρατεία αποκάλυψης του αληθινού ρόλου της Χρυσής Αυγής και την μαχητική αντιμετώπιση της δράσης της.

Ώρα 9.45 :

Τελική πρόβλεψη αποτελέσματος επικρατείας από την εταιρεία που εκδίδει τα αποτελέσματα με πιθανότητα απόκλισης μισής ποσοστιαίας μονάδας : ΝΔ 19,18% 109 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ 16,3 % 50 έδρες, ΠΑΣΟΚ 13,63%, 42 έδρες, ΑΝΕΛ 10,5%, 32 έδρες, ΚΚΕ 8,46% 26 έδρες, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,04% 22 έδρες, ΔΗΜΑΡ 6% 19 έδρες. Μεταξύ 2,5 και 3 ΛΑΟΣ, Οικολόγοι και ΔΗΣΥ. Γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν σχηματίζεται κυβέρνηση Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ. Μόνη ελπίδα για μια αδύναμη συγκυβέρνηση της άρχουσας τάξης η είσοδος ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ στη Βουλή.

Από την άλλη πλευρά αποκαλύπτεται ο άθλιος ρόλος της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ που με τις τοποθετήσεις των στελεχών της εμφανίζεται ανοιχτή για συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Τέλος, εμφανέστατη είναι η αμηχανία της ηγεσίας του ΚΚΕ, που προκλητικά ακόμα και τώρα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την εκφρασμένη βούληση του λαού για μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ώρα 10.00 :

Ο Βενιζέλος κάνει έκκληση για κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας απευθυνόμενος σε όλα τα αστικά κόμματα και τη ΔΗΜΑΡ, εκφράζοντας την κυρίαρχη άποψη μέσα στην άρχουσα τάξη. Στο πολιτικό στρατόπεδο της άρχουσας τάξης συνεχίζει παρ' όλα αυτά, να επικρατεί σύγχιση και πανικός.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κλιμακώσει την προσπάθεια για μια κυβέρνηση της Αριστεράς και να υιοθετήσει το κατάλληλο πρόγραμμα, ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα που θα αφαιρέσει την οικονομική και πολιτική εξουσία από την άρχουσα τάξη, καλώντας τους εργαζόμενους να κινητοποιηθούν ενεργά για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ταυτόχρονα, είναι ώρα η βάση και τα στελέχη του ΚΚΕ να παλέψουν τολμηρά για να βάλουν το κόμμα στην επιβεβλημένη γραμμή της ενότητας και της πάλης για την εξουσία!

Ώρα 10.20 :

Επίθεση του άθλιου Ψαριανού στον ΣΥΡΙΖΑ από το MEGA και δήλωση διαθεσιμότητας της ΔΗΜΑΡ για συμμετοχή σε αστική συγκυβέρνηση "Εθνικής Ενότητας".

'Ωρα 10.33 :

Εντυπωσιακά τα αθροίσματα ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ σε εργατικές περιφέρειες και δήμους ως αυτή την ώρα:

Β' ΑΘΗΝΑΣ 34,12%

Β' ΠΕΙΡΑΙΑ 35,87%

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ 39,54%

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 40,75%

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 38%

Να κλιμακώσουμε την πάλη για σοσιαλιστική, επαναστατική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ!

Ώρα 10.40 :

Ο Σαμαράς καλεί απελπισμένα σε κυβέρνηση  "εθνικής σωστηρίας' για να διασωθεί ο σάπιος καπιταλισμός. Είναι όμως πλέον και ο ίδιος αναλώσιμος σαν ηγέτης του συντετριμένου εκλογικά, παραδοσιακού κόμματος της ελληνικής άρχουσας τάξης.

Ώρα 10. 50 :

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σ. Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι η συμμαχία δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση "εθνικής ενότητας". Μιλά για ειρηνική επανάσταση και για την επανίδρυση μιας μαζικής Αριστεράς. Με ένα νέο πρόγραμμα που θα στοχεύει στην κινητοποίηση των μαζών με σκοπό την ανατροπή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση μιας δημοκρατικά σχεδιασμένης οικονομίας, μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτή την επανίδρυση και να γίνει νικηφόρα η επανάσταση που σωστά ο ίδιος ο πρόεδρος έθεσε στο προσκήνιο!

Ώρα 11.00 :

Εκφράζοντας την πολιτική χρεοκοπία της ηγεσίας του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα μιλά πάλι για "ισχυρή αντιπολίτευση" και αρνείται να προβεί σε αυτοκριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα στασιμότητας που ανέδειξε για το κόμμα η κάλπη. Επιμένει να κωφεύει στο κύριο αίτημα που βάζει η μαζική στροφή του λαού στ' αριστερά για μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Για πρώτη φορά όμως - αντανακλώντας τις πιέσεις από την ίδια τη βάση του ΚΚΕ και τα ευρύτερα εργατικά στρώματα - σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη όπως εμφανίζονται στα κανάλια, μπήκε στον κόπο να μιλήσει συγκεκριμένα για προγραμματικές θέσεις στις οποίες δεν θα μπορούσε η ίδια να συναινέσει στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης της Αριστεράς και έψεξε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για το αφηρημένο και τον εκ των υστέρων χαρακτήρα αυτής της πρότασης...Οι αγωνιστές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πρέπει τώρα να παλέψουν ανοικτά και τολμηρά για να αλλάξει στάση το κόμμα και να δηλώσει διαθέσιμο για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στη βάση ενός επαναστατικού σοσιαλιστικού προγράμματος!

Ώρα 11.40 :

Πιέσεις απελπισμένες εκπροσώπων της άρχουσας τάξης προς τον ΣΥΡΙΖΑ στα διάφορα τηλεοπτικά για να φερθεί "υπεύθυνα". Το μήνυμα του λαού όμως είναι ξεκάθαρο: κυβέρνηση της Αριστεράς για να πάρουν οι εργαζόμενοι τις τύχες στα χέρια τους!

Ώρα 12:00 :

ΛΙΓΑ ΑΚΌΜΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ:

ΠΕΡΑΜΑ : 34,56%

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ : 37,54%

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ : 46,36%

ΑΙΓΑΛΕΩ : 36,49%

Συμπέρασμα - κόλαφος για την ηγεσία του ΚΚΕ: η εργατική τάξη θέλει την κυβέρνηση της Αριστεράς! Εμπρός με τον αγώνα μας να την επιβάλουμε!

Ώρα 12.15 :

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος ή δεύτερος με πολύ μικρή διαφορά σε όλες τις μεγάλες εργατικές - λαϊκές περιφέρειες και δήμους.

Β' ΑΘΗΝΑΣ 21,97 % (πρώτος)

Β' ΠΕΙΡΑΙΑ 18,27 % (δεύτερος)

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:16,62% (δεύτερος)

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ 25,28 % (πρώτος)

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 24,29 % (πρώτος)

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 24,98 % (πρώτος)

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ : 22,44 % (πρώτος)

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ : 24,88 % (πρώτος)

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ : 24,46 % (πρώτος)

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ : 24,39 % (πρώτος)

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και τη στασιμότητα του ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται στο βασικό μαζικό κομματικό φορέα της εργατικής τάξης στη χώρα.

12.30 :

Με βάση τα τελευταία αποτελέσματα επικρατείας το ΠΑΣΟΚ από το 2009 έχασε 30,11 ποσοστιαίες μονάδες και η ΝΔ 11,5. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε 11,5 και το ΚΚΕ 0,9.

Ώρα 12:45 :

Για 2.000 ψήφους το ΛΑΟΣ μένει εκτός Βουλής. Ένα χρήσιμο υποστήλωμα μιας αστικής συγκυβέρνησης χάνεται, όπως χάθηκε οριστικά και εκείνο της ΔΗΣΥ, της Μπακογιάννη. Οι ελπίδες των αστών για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης "εθνικής ανότητας" στρέφονται πλέον στην στηριξη των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ. Πάνω στη βάση των αφόρητων πιέσεων της άρχουσας τάξης θα αποκαλυφθεί αναπόφευκτα η αντιδραστική φύση του κόμματος Καμμένου και των μικροαστών δεξιών ρεφορμιστών της ΔΗΜΑΡ.

Ώρα 1:00 :

Η ιστοσελίδα μας διακόπτει εδώ τις δημοσιεύσεις για σήμερα. Ήδη τα μέλη της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας "Επανάσταση" και του περιοδικού "Μαρξιστική Φωνή" σε όλη τη χώρα βρίσκονται στα εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου γιορτάζεται η μεγάλη νίκη της Αριστεράς! Αύριο θα επανέλθουμε από νωρίς με αναλύσεις και συμπεράσματα στη βάση των τελικών, επίσημων αποτελεσμάτων.

Η σημερινή μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς ήταν η πρώτη νίκη ενάντια στην τρόικα και την άρχουσα τάξη στην Ελλάδα, μετά από μια διετία συνεχών ηττών, αλλά και ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης σε όλη την Ευρώπη!

Αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και την Αριστερά! Εμπρός με την ενότητα του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος στον αγώνα για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα ξεριζώσει τον σάπιο ελληνικό καπιταλισμό και θα βάλει τη βάση για την Ευρώπη και τον κόσμο του σοσιαλισμού!

 Source: Marxistiki Foni (Greece)