ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Όχι στην παγίδα των αστών - να ζητήσουμε ο λαός να δώσει δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ για μια Αριστερή κυβέρνηση!

Μπροστά στον πανικό της άρχουσας τάξης από την κατάρρευση των κομμάτων και των ηγεσιών της και από την ορμητική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτεται το βρώμικο και ύπουλο πρόσωπό της.

Τις τελευταίες ώρες η άρχουσα τάξη με όλες τις βασικές πολιτικές της εκφράσεις και με τη βοήθεια της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ, από κοινού προσπαθούν να παγιδεύσουν και να εκθέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι τάχα θα τον στηρίξουν για να διαπραγματευθεί το Μνημόνιο… Θέλουν να τον σπρώξουν σε μια άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε κυβέρνηση διαχείρισης της επερχόμενης ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας για να ανακόψουν την πορεία της Αριστεράς προς την εξουσία. Το άθλιο αυτό τέχνασμα που ξεχειλίζει από πολιτική υποκρισία, υποστηρίζεται και σιγοντάρεται από όλα τα αστικά ΜΜΕ και από πολλές «αντιμνημονιακές» τάχα προσωπικότητες του αστικού κόσμου, που καλούν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ «να αποδείξει ότι θέλει να κυβερνήσει» αποδεχόμενος την πρόταση – παγίδα.

Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σ. Τσίπρας παίρνει τη δεύτερη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Η σ.ο της εφημερίδας «Επανάσταση» και του περιοδικού Μαρξιστική Φωνή (www.marxismos.com) πιστεύει ότι η θέση του προέδρου και του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ξεκάθαρη:

1) Δεν δεχόμαστε καμία άμεση ή έμμεση συνεργασία με τα αστικά κόμματα και τις αστικές ηγεσίες! Δεν δεχόμαστε την ύπουλη και υποκριτική «στήριξη» τους. Δεν δεχόμαστε να μας μεταβάλουν σε πολιτικούς όμηρους της τρόικας και της διαχείρισης του σάπιου καπιταλισμού!

2) Συνεχίζουμε να παλεύουμε για Κυβέρνηση της Αριστεράς που θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα διαγραφής του ληστρικού χρέους, κατάργησης όλων των αντεργατικών μέτρων περικοπών και λιτότητας, ανατροπής του καπιταλισμού και εγκαθίδρυσης μιας σχεδιασμένης οικονομίας με κοινωνικοποιημένους τους βασικούς της  τομείς. Για μια κυβέρνηση που θα καλέσει τους λαούς της Ευρώπης να ακολουθήσουν το πολιτικό της παράδειγμα και να δείξουν αλληλεγγύη ενάντια στα βίαια αντίποινα που ετοιμάζει εναντίον της το διεθνές κεφάλαιο και η τρόικα. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να αποκτήσει ο λαός την κυβέρνηση που έχει ανάγκη και για να βγει η οικονομία της χώρας από την κρίση.

3) Αυτή την κυβέρνηση μπορούμε να τη σχηματίσουμε μόνο σε συνεργασία με το ΚΚΕ. Αν η ηγεσία του ΚΚΕ δεν θέλει, θα προχωρήσουμε μόνοι μας. Καλούμε το λαό να μας δώσει σε νέες εκλογές τη δύναμη για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας με τις δικές μας δυνάμεις και με την ενεργή στήριξη και αυτό-οργάνωσή του σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς!

Source: Marxistiki Foni (Greece)