Ο πρόεδρος Τσάβες επέστρεψε στη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες επέστρεψε το πρωί της Δευτέρας, 18 Φεβρουαρίου, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της μετεγχειρητικής ανάρρωσής του στην Αβάνα της Κούβας, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση στις 11 του Δεκέμβρη.

Ανακοίνωσε την επιστροφή του από τον λογαριασμό του στο twitter με δύο μηνύματα, στα οποία εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στον κουβανέζικο λαό, τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο και στον Φιντέλ Κάστρο.

Τα διεθνή ΜΜΕ είχαν διεξάγει μία αδιάκοπη εκστρατεία ψέματος και παραπληροφόρησης σχετικά με την υγεία του προέδρου. Ιδιαίτερα απεχθή ρόλο έπαιξε η ισπανική εφημερίδα ABC και η «δημοσιογράφος» της Emili J Blasco. Σε δύο δημοσιευμένες «εκθέσεις», στις οποίες παραθέτονταν αποσπάσματα που προέρχονταν από «πηγές του ιατρικού περιβάλλοντος», ανέφερε ότι ο Τσάβες βρίσκονταν σε κώμα και ότι επρόκειτο να αποσυνδεθεί (κάτι που θα τον οδηγούσε σε θάνατο) και έπειτα πως η οικογένεια του είχε ήδη ισχυριστεί πως «δεν πρόκειται να αναρρώσει ποτέ».

Η άσεμνη βιασύνη ενός τμήματος των μέσων μαζικής ενημέρωσης να ξεφορτωθούν τον πρόεδρο Τσάβες είναι μία αντανάκλαση του πόσο μισούν αυτά που εκείνος αντιπροσωπεύει: την Μπολιβαριανή επανάσταση, τις μεγαλειώδης κοινωνικές κατακτήσεις που επιτεύχθηκαν στη Βενεζουέλα, τον καθορισμένο στόχο της μετάβασης στον σοσιαλισμό και μια σθεναρή στάση απέναντι στην ιμπεριαλιστική ανάμειξη των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική.

Σε αυτούς απαντάμε, δυνατότερα από ποτέ: Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!

Για ενημέρωση και ανάλυση σχετικά με τη Μπολιβαριανή επανάσταση ακολουθείστε το Hands off Venezuela στο internet(http://www.handsoffvenezuela.org), στο facebook(http://www.facebook.com/hands.off.venezuela) και στο twitter(http://twitter.com/HOVcampaign).

Translation: Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ (Greece)