Hugo Chavez er død - længe leve den venezuelanske revolution!

I går, 5 marts, kl. 16.25 lokal tid, døde Venezuelas præsident Hugo Chavez. Det blev annonceret af Vicepræsident Maduro.

Tidligere på dagen havde et fælles møde mellem regeringen, militærets øverste kommando og landets 20 PSUV guvernører besluttet at tage en række tiltag imod den destabiliserings- og sabotage kampagnen som oligarkiet og imperialismen fører. Der var særlige tiltag imod sabotagen af det elektriske ledningsnet og sabotagen af økonomien. Det blev også annonceret, at to ansatte fra den amerikanske ambassade i Venezuela er blevet udvist fra landet for at kontakte venezuelansk militærpersonel i aktiv tjeneste med det formål at organisere en konspiration imod den demokratisk valgte regering.

Selvom regeringen allerede i forgårs havde rapporteret om forværringen i Chavez’ helbredstilstand med en ny og alvorlig luftvejsinfektion, og Chavez har kæmpet mod kræften de sidste to år, kom nyheden om hans død som et chok.
Der er mange rapporter om folk er brudt ud i gråd på gaden eller er blevet tavse. Så snart præsidentens død blev kendt, begyndte folk at samles på Bolivars pladser i byernes centrum over hele landet.

I skrivende stund har tusinder samlet sig på Bolivar Pladsen i Caracas og går mod Miraflores præsidentpaladset. De råber slagord om trods, ”Et samlet folk vil aldrig blive besejret”, ”de kommer ikke tilbage” og ”kampen fortsætter”.

Hands Of Venezuela kampagnen blev startet for ti år siden, med det formål at forsvare den bolivariske revolution, ledet af præsident Hugo Chavez. Det sidste årti og endda længere tilbage har Chavez og det revolutionære venezuelanske folk været en inspiration for alle os, der kæmper imod imperialismen, kapitalismen og for en bedre, mere human verden, socialisme.

På dette tidspunkt ønsker vi at sende vores dybtfølte kondolence til det bolivariske folk og autoriteter. Vi appellerer til at arbejdere, unge og progressive folk i hele verden må mangedoble vores forsvar for den venezuelanske revolution mod fremmed imperialistisk intervention og også fra egne interne fjender. Som Chavez en gang sagde, den bedste måde at forsvare den bolivariske revolution er ved også at sprede den til andre lande.

  • Længe leve den bolivariske revolution!
  • Hands Off Venezuela!
  • No volverán!

Translation: Socialistisk Standpunkt (Denmark)

Torsdag d. 14 marts inviterer Hands of Venezuela og Marxistiske Studerende til debatmøde: Den venezuelanske revolution efter Chavez? Oplægget holdes af Andreas Bulow, der har været bosat i Venezuela i en årrække og har skrevet bogen "Den venezuelanske revolution".

Tid: torsdag d. 14 marts kl 19.00
Sted: Studenterhuset, Købmagergade 52, Kbh K