Revolutionary Communist International er ankommet!

Efter en fantastisk uge fyldt med revolutionære ideer og inspirerende rapporter fra hele verden, blev den stiftende konference for Revolutionary Communist International (RCI) afsluttet med en enstemmig afstemning om at lancere denne nye internationale.

[Source]

Men det er kun begyndelsen. Vi er i færd med at bygge verdenspartiet for revolutionær kommunisme, og vi har brug for din hjælp! Organisér dig hos det nystiftede RCI, vær med til at studere de marxistiske ideer, og hjælp os med at kæmpe for en revolution i vores egen livstid!

Den stiftende konference har været en overvældende succes. Begivenheden samlede 7.700 online deltagere i over 120 lande samt 500 kammerater, som fysisk deltog i konferencen i Italien. Det var virkelig en international begivenhed, som man ikke kan opleve magen til noget andet sted.

Opbygning af revolutionære kommunistiske partier

Den afsluttende session på vores stiftende konference gav et overblik over de enorme fremskridt, vores organisation har haft i hele verden. Hamid Alizadeh fra RCI’s internationale sekretariat indledte diskussionen med at påpege, at der ikke findes noget ligesom RCI noget sted i verden. Ingen andre organisationer har en seriøs tilgang til de marxistiske ideer og den revolutionære kommunismes virkelige traditioner.

RCI er ganske vist ny, men vores rødder stikker dybt. En uafbrudt tradition forbinder os med Marx, Engels, Lenin og Trotskijs ideer. Som Hamid bemærkede: “Vi er en revolutionær organisation, det har vi altid været, og det vil vi altid forblive.”

I de forrige årtier var vi, de ægte kommunister, muligvis den svageste kraft i politik. Men selvom vi var numerisk svage, havde vi noget andet, som på lang sigt er afgørende, og som ingen af vores konkurrenter forstod værdien af: marxistisk teori, som vi ikke vil give afkald på i takt med, at vi vokser.

Eksplosiv vækst over hele kloden

I løbet af diskussionen forklarede kammerater fra hele Internationalen de fantastiske resultater, som har ført til stiftelsen af RCI. I april 2023 havde vi 4.400 kammerater på verdensplan, men på bare 12 måneder voksede vi til 6.500. Det er kun et spørgsmål om uger, før RCI når op på 7.000 kammerater – en markant milepæl i vores udvikling. Internationalen er vokset med næsten 50 procent på et år, og nogle sektioner er vokset med helt op mod 150 procent i samme periode.

I øjeblikket har RCI sektioner i 26 lande og betydelige grupper i yderligere 12 lande, som er i gang med at ansøge om at blive optaget som sektioner.

Storbritannien er i øjeblikket den største sektion af RCI med over 1.200 kammerater. De britiske kammerater, som for nyligt stiftede Revolutionary Communist Party, blev på uventet vis kastet ind i det politiske rampelys efter et TV-interview gik viralt, hvor kammerat Fiona Lali politisk slagtede den konservative politiker Suella Braverman.

De britiske kammerater har i forlængelse heraf lanceret en valgkampagne for at få Fiona valgt til parlamentet, og den har fået en fantastisk modtagelse. For første gang har vi i Storbritannien nu indledt en dialog med masserne.

I Canada er det nystiftede Revolutionary Communist Party, med 820 medlemmer fordelt på landets største byer, nu større end nogen anden såkaldt ‘revolutionær’ gruppe i Canada. Denne succes spejles syd for grænsen i USA, hvor de revolutionære kommunister nu tæller over 800 kammerater, hvilket reflekterer en forbløffende vækstrate på 150 procent siden august 2023. I de kommende uger vil kammeraterne markere denne succes ved at stifte partiet Revolutionary Communists of America.

I Pakistan har RCI nu 705 medlemmer, som har besluttet at stifte et revolutionært kommunistisk parti til december. Som kammeraten Adam Pal fra Pakistan sagde, så vil det “give os mange fjender, men mange flere venner.” Adam fordømte i skarpe vendinger det rådne kapitalistiske system i Pakistan, som vores kammerater har pålagt sig opgaven med at ødelægge. Han fremhævede situationen i Kashmir som et eksempel på det, RCI forsøger at omstyrte, hvor voldsomme prisstigninger presser utallige arbejdere og bønder til at kæmpe mod det undertrykkende regime.

For et frit Palæstina!

Et centralt omdrejningspunkt for RCI’s arbejde de seneste par måneder har været den verdensomspændende Palæstina-bevægelse. Fra begyndelsen har vores kammerater stået i forreste række i kampen og særligt i den internationale bølge af studenterlejre, som har spredt sig til over 100 universiteter.

Der er en stemning af frustration og vrede i den palæstinensiske solidaritetsbevægelse. Hvad der mangler, er en klar politisk ledelse, der kan give denne stemning et udtryk. Der er et stort vakuum, der venter på at blive udfyldt.

Det forklarer det enorme momentum bag Fionas valgkampagne i Storbritannien. Hun har fået millioner af visninger på sociale medier og har fået hundredtusindvis af nye følgere, som ser hende som en ledestjerne, der frygtløst udstiller de kapitalistiske krigsforbryderes hykleri.

Hamid påpegede, at den store interesse for vores ideer viser, at “vi skal lære at tænke større”. Fionas kampagne er en forsmag på de muligheder, der vil åbne sig i takt med at RCI vokser og gør det muligt at nå ud til større og større lag med vores program og ideer. Men for at gøre det, må vi lære kunsten at gribe sådanne muligheder, når de opstår.

International Solidaritet

Vi bygger en kommunistisk organisation midt under den blodige og brutale klassekrig, der udfolder sig over hele verden. Vi fik en kraftig påmindelse om dette på konferencens næstsidste dag, da vi modtog nyheden om, at de pakistanske myndigheder havde slået hårdt ned på lederne af en igangværende massebevægelse i Kashmir, der kæmper mod voldsomme prisstigninger på basale dagligvarer.

Kammeraterne vedtog enstemmigt en udtalelse i solidaritet med dem, der bliver forfulgt af den pakistanske stat.

Vi modtog også nyheden fra vores ungarske kammerater, at deres watch party var blevet angrebet af en bande fascister, og at en kammerat efterfølgende var blevet indlagt på hospitalet. Hele konferencen var chokeret over nyheden og sendte straks en solidaritetserklæring.

Som kommunister står vi side om side mod reaktionære udskud og nægter at bøje os for deres trusler. Et slag mod én er et slag mod alle! Vi vil ikke lade os intimidere!

Kommunisterne er ankommet!

RCI’s stiftende konference var i sandhed en historisk begivenhed. I sine afsluttende bemærkninger talte Alan Woods på vegne af alle deltagere, da han sagde: “Jeg har aldrig i mit liv oplevet et så inspirerende møde som dette.”

Selvom vi alle er vendt tilbage til vores respektive lande fyldt med stor entusiasme fra konferencen, er vi også fuldt ud bevidste om alvoren i vores arbejde. “Vi tilbyder jer ikke et behageligt liv,” sagde Alan til kammeraterne, “men et liv i hård kamp.”

Han henviste til eksemplet med Spartacus, som Marx engang kaldte den bedste repræsentant for antikken. Denne enestående mand rejste en hær af slaver og trodsede den romerske republiks overmagt og vandt adskillige sejre. For at forklare, hvordan slaverne kunne besejre datidens stærkeste militære magt, den romerske hær, opfandt slaveejerne alle mulige legender: at Spartacus kom fra en thrakisk kongeslægt, at hans kone var troldkvinde osv. Alan citerede Stanley Kubricks fremragende film fra 1960 om Spartacus’ liv, som skildrer helten i en melankolsk samtale med sin kone Varinia efter et vellykket slag.

Varinia spørger Spartacus, hvorfor han ikke fejrer sin sejr, hvortil Spartacus svarer, at han ikke kan læse, at han føler dette tegn på sin trældom og ønsker, at hun lærer ham det. Det er dét, en revolution handler om: sjælens stræben efter et liv, der er mennesker værdigt.

Som en sidste anekdote fortalte Alan om en samtale med en person, som faktisk havde oplevet sådan en begivenhed. Mens han studerede på Moskvas statsuniversitet, mødte Alan en ældre kvinde, som havde været vidne til Oktoberrevolutionen i 1917. Senere tilbragte hun 17 år i Stalins rædselsfulde koncentrationslejre. Alan beskrev, hvordan alle årene med smerte og modgang forsvandt fra hendes ansigt, da han spurgte hende om hendes oplevelse af Oktoberrevolutionen.

“Du kan ikke forestille dig, hvordan det var,” siger hun. “Det var en åndelig opløftelse.” Derefter fortrak hendes ansigt sig, og hun tilføjede: “Ikke som nu.”

I dag er det op til os at afslutte det, som bolsjevikkerne påbegyndte for over 100 år siden, ved at bygge en ægte revolutionær kommunistisk internationale, der kan føre arbejdere i alle lande til den endelige sejr.

RCI er stiftet, men nu begynder det egentlige arbejde! At bygge den socialistiske revolutions verdensparti. Der findes ingen større sag at dedikere sig til end denne, så hvis du endnu ikke har sluttet dig til os i denne kamp, så gør det i dag!

Klik her for at gå med i RKP

Denne artikel er en forkortet udgave af en artikel, som oprindeligt blev udgivet på engelsk på marxist.com den 15. juni, klick her for at læse hele artiklen.

Join us

If you want more information about joining the RCI, fill in this form. We will get back to you as soon as possible.