Solidariteitsweek met de Iraanse arbeiders

Dutch translation of The Iranian workers are not alone! (September 20, 2005)

Gemeenschappelijke oproep van linkse verenigingen en arbeidersorganisaties voor een solidariteitsweek met de Iraanse arbeiders

Van 3 tot en met 9 oktober 2005

Wij, de ondergetekenden van dit pamflet, kondigen met luide en klare stem aan dat de Iraanse arbeiders niet alleen zijn in hun strijd tegen de onophoudelijke aanvallen van het kapitalistische regime van de Islamitische Republiek van Iran, een regering die de arbeiders hun meest fundamentele rechten ontneemt.

Ons doel bestaat erin de arbeiders te steunen en te verdedigen, die beledigd, bedreigd en zelfs vermoord worden door de kapitalistische orde die aan de macht is in Iran. Wij roepen jullie op de volgende eisen van de Iraanse arbeiders te steunen.:

1)      Erkenning van het stakingsrecht, van het recht eigen onafhankelijke arbeidersorganisaties op te richten, het recht op vrije meningsuiting, het recht op vergaderen.

2)      Het stopzetten van alle bedreigingen en aanvallen tegen de arbeiders, ook het stopzetten van alle fysieke aanvallen, gevangenneming en terechtstelling van arbeiders in de Koerdische gebieden.

3)      Onvoorwaardelijke vrijlating van alle politieke gevangenen.

Tijdens de solidariteitsweek met de Iraanse arbeiders zullen we op internationaal vlak in alle steden betogingen organiseren, een wake voor de Iraanse ambassade, consulaten enzovoort. Wij zullen meetings organiseren in de taal van het gastland over de problemen van de Iraanse arbeiders, wij zullen geld ophalen ter ondersteuning van de arbeiders, wij zullen de radio en nationale televisiestations toespreken en wij zullen de vakbonden in de gastlanden aanspreken met de vraag voor praktische solidariteit met de Iraanse arbeiders.

Kameraden arbeiders!

Teken deze petitie en vervoeg ons in de internationale campagne ter ondersteuning van de Iraanse arbeiders.

Laten we van de eerste week van oktober een solidariteitsweek maken met de Iraanse arbeiders.

Laten we ervoor zorgen dat de progressieve krachten in de wereld de stem van de Iraanse arbeiders horen. In elk bedrijf, op elke werkplaats maken we onze slogan ‘De Iraanse arbeiders zijn niet alleen’ bekend.

 

Coördinatoren van de Campagne

Het comité voor de solidariteit met de Iraanse arbeiders – Stockholm

Het Comité van de Communistische Partij van Iran in het buitenland

Progressieve Iraanse arbeiders in ballingschap – Zwitserland

Linkse Arbeiderseenheid – Iran

Vereniging van Iraanse Socialisten – Noord-Amerika

Iraanse Linkse Eenheid – Washington – VS

Iraanse Revolutionaire Socialistische Liga

Comité voor een Marxistische Internationale (Marxist.com)

Iraans Arbeiderssolidariteitsnetwerk

Socialistische Solidariteit met Iraanse arbeiders – Parijs

Buitenlands Comité van de Organisatie van Revolutionaire Iraanse Arbeiders (Arbeiderspad)

 

Stuur uw solidariteits – en steunboodschappen naar kargar.iran@gmail.com